FOTO: srpskainfo.com

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspio da se plasira u četvrtfinale „Rodžers Kupa u Torontu“ pošto je u trećem kolu poražen od talentovanog Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (6:3, 6:7, 6:3)

Već u drugom gemu prvog seta Cicipas, jedan od najtalentovanijih tenisera današnjice, nagovijestio je da će Novak večeras imati mnogo problema.

Pri vođstvu od 1:0 namučio je Novaka propisno u prvom njegovom servis gemu, natjeravši naboljeg tenisera Srbije da čak tri puta spašava brejk loptu, međutim Novak je uspio izjednačiti na 1:1.

Ipak Cicipas do brejka dolazi u šestom gemu, za vođstvo od 4:2, a taj brejk prednosti bio mu je dovoljan da dobije prvi set jer je do kraja bio siguran na svom servisu.

U drugom setu oba igrača čuvala su svoj servis do taj-brejka, ali je Novak u devetom gemu, pri rezultatu 4:4, ponovo morao da spašava dvije brejk lopte koje je imao Cicipas.

U 13. igri Novak je poveo sa 4:1, nakon toga došao i do prednosti od 6:3 i tri set lopte, treću je pretvorio u poen za izjednačenje u setovima.

Slično kao i u prvom setu, Cicipas veoma rano dolazi do brejka, za vođstvo od 2:0, a ovaj brejk donio mu je i vođstvo od 4:1 i veliko samopouzdanje u završnici ovog meča i sigurnost na svom servisu.

Stefanos Cicipas, 27. igrač na ATP listi ovom trijumfom priredio je veliko iznenađenje ali je postao i jedan od rijetkih igrača na turu koji protiv Đokovića ima pozitivan skor. Ovo je bio njihov prvi duel, a Grk sada vodi sa 1:0.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )