FOTO: null

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić čestitao je najveći hrišćanski praznik Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima uz želju da praznik provedu u miru, zdravlju, ljuba

"Vaskrs je praznik koji s radošću iščekujemo cijele godine, jer je vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista simbol vječnog spasenja, životnog začetka, sreće i napretka. U dane praznovanja slavimo život i istinske neprolazne vrijednosti pravoslavne hrišćanske vjere, iskrenu brigu za bližnje, porodičnu slogu, međusobno poštovanje i razumijevanje", navodi se u Ivanićevoj čestitki.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović povodom Vaskrsa čestitku je uputio patrijarhu srpskom Irineju, pravoslavnom sveštenstvu, te svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u BiH.

"Neka vam predstojeći praznik donese mir, radost i zajedništvo, te ispuni srca toplinom i pruži snagu da izgradimo život pun razumijevanja i uvažavanja. Želim vam da ovaj praznik provedete u zadovoljstvu, sreći i zdravlju zajedno sa svojim najbližima, susjedima i prijateljima", navodi se u Čovićevoj čestitki.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović čestitao je Vaskrs mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavnim vjernicima u BiH.

Izetbegović ističe da su vjerski praznici u BiH uvijek prilika za podsjećanje na bogatstvo različitosti koje BiH vijekovima baštini, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Čestitku povodom Vaskrsa svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti uputio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

"Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan i blagoslovljen Vaskrs! Neka ovaj praznik bude dodatni podsticaj svima da, vođeni načelima zajedništva i uzajamnog poštovanja, doprinosimo izgradnji i očuvanju mira i solidarnosti", navodi se u čestitki.

Poglavar Islamske zajednice Husein Kavazović poželio je povodom Vaskrsa mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i vjernicima da praznične dane provedu ispunjeni radošću, u miru, ljubavi i u krugu svojih najmilijih.

"Raduje nas spoznaja da Vi, Vaša Eminencijo, sa svojim vjernicima dočekujete još jedan veliki hrišćanski praznik - Vaskrs. Tim povodom, želim Vam zaželjeti da i u godinama koje su pred nama zajednički dijelimo radosti kao što smo to vijekovima činili", navodi se u čestitki.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )