FOTO: null

Zavisno elektrodistributivno preduzeće /ZEDP/ ,,Elektro-Bijeljina,, je u prva dva mjeseca ove godine ostvarilo značajan rezultat na polju smanjenja distributivnih gubitaka, tako da oni iznose svega 9,40 odsto, rekao je Srni portparol ovog preduzeća Slobod

"Ovo je izuzetno dobar rezultat i za nekoliko procenata je manji od dozvoljenih gubitaka koje je propisala Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske", kaže Đalamić i dodaje da česte kontrole krađe struje daju odlične rezultate u pogledu smanjenja gubitaka.

On navodi da su distributivni gubici u januaru i februaru za oko 0,35 odsto niži u poređenju sa istim periodom prošle godine, što je, kako kaže, dokaz više da se u posljednjih nekoliko godina kontinurano radi na smanjenju gubitaka.

"Naša borba na otkrivanju neovlaštene potrošnje struje dala je puni efekat jer je u prva dva meseca ove godine obračunato 329.347 kilovat-časova, a to je gotovo duplo manje nego u uporednom periodu 2015. godine", kaže Đalamić.

On navodi da su i sami potrošači shvatili značaj borbe protiv krađe struje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )