FOTO: null

Koalicija oko SNS je dobila 52 odsto glasova, a u parlament će ući još liste oko SPS, SRS i DS, navode rezultati CeSID na osnovu 18% pregledanih listića.

Prema drugom preseku rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, lista koju predvodi Aleksandar Vučić je dobila većinsku podršku, njihovi doskorašnji koalicioni partneri iz SPS i JS 14,4, koalicija stranaka oko Demokratske stranke 5,4, a van parlamenta će ostati DSS i Dveri (4,2%) i koalicija LDP, SDS i LSV sa 4,3. U Skupštinu će i SRS - 7 odsto podrške.

Van parlamenta ostaće i pokret Dosta je bilo, sa 2,5 odsto glasova. 

Bojan Klačar iz CeSID je u specijalnom programu B92 rekao da ovakve podatke treba uzeti sa rezervom i da su moguće promene. 

Posmatrači organizacije CRTA javili su da je do 19 sati na izbore izašlo 53,1 odsto birača upisanih u birački spisak. Prema podacima Centra za slobodne izbore i demokratiju ukupna izlaznost na izborima do 19 sati je 52,9 odsto. 

Prethodno je Republička izborna komisija navela da je do 18 sati na birališta u Srbiji je izašlo 47,68 odsto upisanih birača. 

U centralnoj Srbiji do 18 sati izašlo je 47,44 odsto, u Vojvodini 48,34 odsto, a u Beogradu 47, 14 odsto upisanih birača, rekao je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )