FOTO: avaz.ba

Bajram-namazom u Atik džamiji u Bijeljini, te u džamijama u Janji i na području opština Ugljevik i Lopare, obilježen je juče Ramazanski bajrami, jedan od najradosnijih dana u muslimanskoj tradiciji kojim se obilježava kraj mjeseca ramazana na području ovog dijela BiH.

Islamski vjernici u Bijeljini, Janji i u naseljima na području ugljevičke opštine, Glinju, Janjarima, Atmačićima, Srednjoj Trnovi i na području loparske opštine, u Koraju, Bajram su dočekali sa neskrivenom radošću, a centralna bajramska svečanost na području Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina održana je u Atik džamiji.

Bajram se dočekuje i obilježava u krugu porodice, uz nezaobilazni bajramski ručak. Drugi dan Bajrama u Bijeljini protekao je u znaku obilježavanja Dana šehida i posjete mezarjima.

Povodom Ramazanskog bajrama čestitku Islamskoj zajednici Bijeljina i stanovnicima islamske vjere uputio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, sa željom da ovaj praznik proslave u sreći, blagostanju i zajedništvu sa najbližima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )