FOTO: InfoBijeljina

Čedomir Stojanović, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske, kandidat je na predstojećim izborima, 7. oktobra. On zauzma osmu poziciju na listi Demokratskog narodnog saveza za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici 6 – regija Bijeljina.

Stojanović je označio prioritete koji u aktuelnom periodu zauzimaju ključno mjesto u radu njegovog resora, ističući da će na njima insistirati i kao kandidat za NSRS.

– Projektima Vlade Republike Srpske koji se odnose na resor vodoprivrede biće urađena potpuna sanacija i rekonstrukcija Savskog nasipa u Republici Srpskoj, rehabilitacija crpnih stanica, cjelokupna rekonstrukcija i regulacija kanalske mreže u dužini od oko 180 kilometara, izgradnja Drinskog nasipa za odbranu područja Grada Bijeljine u dužini 33 kilometra, te regulacija svih značajnih vodotoka kroz urbana područja. Veliki broj projekata se trenutno izvodi, a najznačjniji su rekonstrukcija crpnih stanica, rekonstrukcija i sanacija nasipa u Gradišci, Dubici i Srpcu, regulacija Usore u Tesliću i Tavije u Kostajnici, rekonstrukcija kanalske mreže u Semberiji (kanali Dašnica, Majevički obodni kanal, Spojni kanal i kanal Glogovac), regulacija Janje u Ugljeviku i Janji i još nekoliko manjih projekata – rekao je Stojanović.

On je dodao da je sigurno da će kroz realizaciju ovih projekata, sa velikim procentom vjerovatnoće, Republika Srpska biti zaštićena od poplava i svih nevolja koje donose poplave.

– Ovakva zaštita će omogućiti građanima jedan spokojniji i mirniji život, posebno u području koje je izloženo visokom riziku od poplava. S druge strane će donijeti sigurnost investitorima koji imaju ambicije da ulažu u razvoj ovih područja, a imaćemo i situaciju da ta vodna bogastva više ne predstavljaju prepreku privrednom razvoju, nego njihovim planskim korištenjem postaju  veliki potencijal privrednog razvoja. Realizacija projekata zaštite od poplava je prioritetna, a poseban akcenat je na izgradnji Drinskog nasipa. Ovaj projekat je smatran za jedan od najznačajnih infrastrukturnih projekata u RS. Izgradnjom Drinskog nasipa i završetkom projekata rekonstrukcije kanalske mreže u Semberiji,  koji su trenutno u toku, šire područje Grada Bijeljine će biti zaštićeno od poplava – zaključio je Stojanović.

Ovih dana završen je i spot Čedomira Stojanovića za predizbornu kampanju. Kako je predstavljen kandidat DNS-a za NSRS u IJ 6, na poziciji broj 8, možete pogledati na videu:

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )