FOTO: KK Partizan

Trener Partizana Nenad Čanak podnio je ostavku na tu poziciju neposredno poslije poraza od Zadra u petom kolu ABA lige.

Crno-bijeli su prikazali izuzetno lošu partiju protiv Zadrana i na kraju izgubili 95:85, što je njihov peti poraz u nizu u svim takmičenjima.

Dio navijača u Štark areni, u kojoj je Partizan igrao prvi put posle više od četiri godine, u finišu poslednje dionice je skandirao: "Čanak, odlazi!", što će trener crno-bijelih, izgleda, i definitivno uraditi.

"Pozdravio sam se sa igračima. Jedini sam odgovoran za pet uzastopnih poraza. Nije mi jasno da na 20 razlike kod kuće nema reakcije protiv ekipe koja nikog nije pobijedila", poručio je Čanak na konferenciji za novinare posle meča i dodao:

"Kao neko ko voli Partizan, bolje je da dođe neko drugi. Nema nikakve reakcije u odnosu na prethodne utakmice. Bio sam ubijeđen da će Zadar biti prekretnica, međutim, ovo je bila poražavajuća slika. Vrijeme ide, smatram da što ranije presječem, bolje ću pomoći Partizanu. Čist sam pred sobom, dao sam maksimum, ali to nije dovoljno za ono što Partizan želi. Ovo je normalan potez".

Sad već bivši strateg najtrofejnijeg srpskog kluba istakao je i da se nada da će šok terapija imati pozitivnog uticaja na ekipu.

"Ovo nije maksimum ovih igrača, oni imaju kvalitet. Potrebna je šok-terapija, novi čovijek. Ne znam kako je došlo do ovoga, neću da ulazim u demagogiju i traženje alibija. Rezultat je jedino mjerilo. Kad Partizan izgubi pet mečeva zaredom i to od protivnika koji nisu njegovog kvalieta, ne znam šta drugo da uradim. Mogao sam da pričam kako smo mladi i imamo problema sa povredama, ali to je šuplja priča", zaključio je Čanak.

Nekadašnji košarkaš kluba iz Humske na klupu je stigao decembra 2017. godine, kada je naslijedio Miroslava Nikolića.

U međuvremenu je uspio da osvoji Kup Radivoja Korać zbog čega je, između ostalog, planiran kao dugoročno rješenje na poziciji trenera. Ipak, loše igre i rezultati od starta ove sezone doveli su do toga da 42-godišnji strateg napusti klub posle samo 11 utakmica nove sezone.

Portparol kluba Ivan Ivković rekao je novinarima da će obavjestiti javnost o daljim potezima, pa ostaje da se vidi ko će voditi tim na gostovanju Turk Telekomu u sredu u okviru Evrokupa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )