FOTO: poslovnenovine.ba

BIJELJINA, 31. OKTOBRA /SRNA/ - Na sjednici Skupštine grada Bijeljina danas je usvojen nacrt drugog rebalansa tekućeg budžeta koji je sa početnih 49,3 miliona KM zaduživanjem dostigao 63,7 miliona KM.


Gradonačelnik Mićo Mićić tvrdi da grad nije prezadužen i da ima mogućnosti da se još zaduži, iako ne misli da je to i potrebno, izuzev ako grad od Vlade Republike Srpske dobije zemljište za izgradnju sportske hale, što bi zahtijevalo dugoročno investiranje 10 do 12 miliona KM i eventualno novi kredit.

Mićić je naveo da za kapitalne projekte, kao što je izgradnja autobuske stanice, školskih radionica, sportske hale i druge planirane za narednu godinu, Bijeljina očekuje i ima obećanja za podšku vlasti Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković izjavio je nakon skupštinske sjednice, koja je trajala samo jedan čas, da su u nacrtu usvojeni strateški dokumenti za funkcionisanje gradske administracije i cijelog grada koji će nakon objedinjene javne rasprave biti na usvajanju pred odbornicima krajem novembra.

Opozicioni Klub odbornika SNSD nije podržao ni budžet za narednu godinu nazivajući ga političkim, predizbornim i otvorenim za manipulacije.

"Budžet će najvećim dijelom opet pojesti administracija koja troši 16,5 miliona KM ili trećinu budžeta, što je uvećanje od 1,5 miliona KM u odnosu na prošlu godinu", rekao je na sjednici šef Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Đurđević.

On je nazvao skandaloznim stavku od 230.000 KM u kabinetu gradonačelnika namijenjenu za javno oglašavanje i rekao da su još desetine hiljada KM za istu namjenu predviđene u drugim gradskim odjeljenjima, a sumnjivim je označio i novac namijenjen za doznake građanima, bez jasno navedenih kriterijuma za njegovu dodjelu.

Đurđević je nakon skupštinskog zasjedanja rekao novinarima da ima sumnje u malverzacije, zbog 13 miliona KM kredita u neizbornoj godini, koji će biti realizovani u izbornoj godini.

Odgovarajući na kritike opozicije načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Slavko Bašić je naveo da je u budžetu za narednu godinu od 51 milion KM više od devet miliona KM predviđeno za kapitalne projekte, što ukazuje da budžet nije potrošački već razvojni.

Na današnjoj sjednici je 34. put od početka radova 2005. godine odbornicima podnesen izvještaj o izgradnji kanalizacije u Bijeljini za koji je ocijenjeno da je gradu donio samo dobro. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )