FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini nema oboljelih od virusa korona, a stanje tri osobe u izolaciji je stabilno, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”.

Pod nadzorom je 697 osoba.

Vršilac dužnosti direktora bolnice Milica Lovrić ističe da su zdravstveni radnici spremni da adekvatno reaguju s ciljem zdravstvene zaštite građana.

Ona je ponovo apelovala da se poštuju preporuke ljekara, odluke Vlade Republike Srpske i Štaba za vanredne situacije.

– Budimo danas, u odnosu na juče, još odgovorniji prema sebi i drugima, jer samo na taj način, svi zajedno ćemo spremniji i sigurniji krenuti u novi dan – poručila je Lovrićeva.
Iz bijeljinske bolnice je ponovljen apel građanima da pojačaju mjere higijene, da budu samoodgovorni i disciplinovani, uz ocjenu da je to jedan od veoma značajnih koraka u borbi protiv širenja zaraze.

– Raduje podatak da na našem području nema pogoršanja epidemiološke situacije, ali to ne znači da će tako biti i u narednim danim i radi toga je neophodno da svi zajedno pokažemo visok stepen odgovornosti, jer samo na taj način možemo biti spremni da adekvatno reagujemo – poručila je Lovrićeva.

U krugu Bolnice uvedene su dodatne preventivne mjere i postavljeni trijažni punktovi, gdje se svim pacijentima prije ulaska u objekat bolnice mjeri temperatura i ispunjava anketni upitnik o prethodnom kretanju.

Svi potencijalni prenosioci virusa korona biće upućivani u kućnu izolaciju i tretirani kao i ostali građani koji se nalaze pod kućnim nadzorom.

Redovne kontrole pacijenata, ukoliko ne dolazi do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, odlažu se do daljeg, a informacije o stanju hospitalizovanih pacijenata, s obzirom na to da je na snazi odluka o zabrani posjeta, mogu se dobiti na broj telefona 055-415-555 u periodu od 13.30 do 14.30 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )