FOTO: InfoBijeljina

Odluka o ukidanju samoizolacije za državljane BiH koji ulaze u državu ukinuta je 20. maja, a već dan kasnije broj ulazaka u BiH zemlju drastično je uvećan.

Tako je 21. maja u BiH ušlo više od 7.500 njenih državljana nego dan ranije.

Prema podacima Granične policije BiH, 20. maja na ulazu u BiH evidentirano je ukupno 8.264 osoba, od tog broja 5.002 je državljana BiH i 3.362 stranaca.

Dan kasnije, kada je odluka stupila na snagu, na ulazu u BiH evidentirane su 17.433 osobe. Državljana BiH je bilo 12.584, dok je stranaca 4.849, prenosi Klix.

Državljani Bosne i Hercegovine prilikom ulaska na granici od juče ne dobijaju rješenje o samoizolaciji, a na pojedinim graničnim prelazima zabilježene su duge kolone vozila. Tako se na graničnim prijelazima Brod i Maljevac u određenim dijelovima dana čekalo i duže od sat vremena na ulazak u BiH.

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva Goran Čerkez danas je rekao da ovaj štab nije predložio ukidanje mjere samoizolacije u ovom trenutku, te da je ona trebala sačekati kraj mjeseca.

Podsjećamo, tokom jučerašnjeg dana je ukinuta i samoizolacija za osobe koje su ranije ušle u BiH.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović juče je apelovao na građane da se odgovorno ponašaju s obzirom da se očekuje da će veliki broj njih doći u BiH zbog predstojećeg Bajrama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )