FOTO: null

Posjeta turista Bijeljini veća je za 20 odsto u aprilu ove u odnosu na isti period prošle godine, rekao je referent za marketing Turističke organizacije Bijeljina Milivoje Era.

U aprilu je Bijeljinu posjetilo 2.109 evidentiranih domaćih i stranih gostiju koji su ostvarili 3.871 noćenje. Era kaže da su ovi pomaci u dolasku turista ostvareni zahvaljujući dobrom radu turističkog kompleksa Etno selo „Stanišići", koji ima dva hotela sa pet zvjezdica, početku rada adaptiranog hotela „Drina" u centru grada, koji ima četiri zvjezdice, ali i boljem radu Banje Dvorovi koja bilježi povećan broj posjeta.

Prema njegovim riječima, u strukturi stranih gostiju iza turista iz Srbije, Slovenije i Hrvatske su posjetioci iz Austrije, Švajcarske, Norveške i Švedske. Bijeljina u turističkoj ponudi ima 832 ležaja, od čega je 275 u Etno selu „Stanišići" i 83 u Hotelu „Drina".

Rast dolazaka turista od 8,7 odsto Bijeljina je zabilježila i u prvom tromjesečju, kada je broj noćenja povećan za 12,4 odsto u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.

U ovom periodu grad je posjetilo 3.437 prijavljenih gostiju koji su ostvarili 8.350 noćenja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )