FOTO: null

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Britanija uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Dačić je novinarima uoči početka sednice Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) kazao i da papir, koji po navodima prištinskih vlasti predstavlja dokaz da je Gvineja Bisao priznala nezavisnost Kosova, nije prošao legalnu proceduru u toj afričkoj zemlji a da njeni zavničnici smatraju da se radi o falsifikatu.

"U svetlu dešavanja u Kataloniji, u svetu je sve više razmišljanja o posledicama priznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije. Tajvan je u jednom trenutku priznalo 70 država a pogledajte koliki je njihov broj danas. I Jugoslavija je priznala Zapadnu Saharu, pa je povukla to priznanje", kazao je Dačić u Beogradu. 

Da podstimo, Surinam je nedavno povukao odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, a premijer Gvineje Bisao, koji je u petak boravio u Beogradu, izjavio je da ta zemlja iako se nalazi na spisku nikad nije priznala Kosovo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )