FOTO: Nezavisne

D.K. (43) iz Brčkog, uhapšen je u ovom gradu zbog sumnje da je na području Austrije izvršio više teških krađa.

On je uhapšen nakon višemjesečne saradnje sa Pokrajinskom kriminalističkom kancelarijom iz Linca, MUP-a i Tužilaštva Austrije, Policije Brčko distrikta BiH i Tužilaštva Brčko distrikta.

Naime, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći, upućenoj od strane Državnog tužilaštva Ried im Innkreis, uz posredovanje atašea MUP-a Austrije u BiH, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH, su nakon pribavljenih naredbi za pretrese od Osnovnog suda Brčko distrikta BiH a pod nadzorom Tužilaštva, izvršili pretres stambenog objekta, osobe inicijala D.K. rođene 1976. godine, s područja Brčkog.

Pretresanje je izvršeno zbog sumnje da je D.K. počinio veći broj teških krađa na području Austrije.

Prilikom pretresa objekta, pronađeno je i privremeno oduzeto 117 raznih predmeta, za koje postoji sumnja da bi mogli poticati iz navedenih krivičnih djela.

"S obzirom na to da je u proteklom periodu jedan dio predmeta koji su pronađeni i oduzetitokom pretresanja, prepoznat od strane oštećenih lica u Austriji i da će ih MUP Austrije koristiti kao dokaz u daljem postupku, od strane atašea MUP-a Ambasade Austrije u BiH, Policiji Brčko distrikta BiH upućena je zahvalnost na dosadašnjoj saradnji u ovom slučaju", saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )