FOTO: null

Bratunac već deset godina nema hotel i trenutno samo jedan manji ugostiteljski objekat, sa petnaestak ležajeva, pruža usluge noćenja.

Jedini hotel koji postoji “Fontana” je privatizovan 2011. godine, ali još nije u funkciji i ne radi više od deset godina.

Jedan od suvlasnika ovog objekta i firme “Fontana” Radivoje Đurković rekao je novinarima da se još realizuje prva faza rekonstrukcije u kojoj je planirana izgradnja i opremanje moderne sale za organizovanje raznih svečanosti i konferencija.

“U okviru hotela izgradili smo i prodali poslovne prostore i na taj način pokrili dosadašnje troškove te obezbijedili dio sredstava za prvu fazu rekonstrukcije čija je predračunska vrijednost oko milion maraka”, rekao je Đurković.

On kaže da je u toku aktivnost obezbjeđenja kredita za rekonstrukciju, uređenje i opremanje sale savremenim opremom i namještajem.

Vlasnici namjeravaju da vlastitim sredstvima i radom nabave i izvrše zamjenu kompletne stolarije i postave novu fasadu na hotelu.

Prema Đurkovićevim riječima, biće prinuđeni da objekat prodaju ukoliko ne dobiju kredit za rekonstrukciju i opremanje sale za svečanosti.

On ističe da od dobijanja kredita i završetka prve faze obnove hotela zavisi dalja sudbina ovog objekta i eventualni početak druge faze njegove rekonstrukcije, koja bi obuhvatila renoviranje i unutrašnju rekonstrukciju soba, kupatila i apartmana prema savremenim standardima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )