FOTO: null

Učenici Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” Bijeljina - Ugljevik održali su božićni koncert u bijeljinskom Centru za kulturu.

Nastupili su učenici laureati međunarodnih takmičenja, kamerni sastavi, solisti, školski hor, školski orkestar, izvodeći akademsku i narodnu tradicionalnu muziku. 

Direktor Muzičke škole "Kornelije Stanković" Slaviša Perić rekao je novinarima da je tradicija da učenici predstave svoj rad uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića. 

"Ponosan sam na uspjeh naših učenika koji su laureati, pobjednici takmičenja u Makedoniji na festivalu kamerne muzike, dobitnici nagrada u Aranđelovcu, Sarajevu, Beču, Puli...", istakao je Perić. 

Navodeći da je ova muzička škola najmlađa kada je riječ o muzičkom obrazovanju, on je dodao da je u planu za 2016. godinu, prije svega, da se škola pojavljuje na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima. 

"U maju ćemo biti domaćini Međunarodnog festivala `Dani harmonike` na kojem ćemo ugostiti Vladimira Murzu, Aleksandra Skljarova, Jurija Šiškina, najeminentija svjetska imena iz oblasti harmonike, a Festival u Gracu organizovaćemo u junu", rekao je Perić, čija škola postoji i u austrijskom Gracu. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji je prisustvovao koncertu, rekao je da je Osnovna muzička škola "Kornelije Stanković" dobitnik Povelje opštine Ugljevik za 2015. godinu, najvećeg priznanja ove opštine. 

"Nastupima širom Evrope i svijeta na najbolji način predstavljaju Ugljevik i Republiku Srpsku", rekao je Perić. 

Muzička škola "Kornelije Stanković" Ugljevik - Bijeljina - Grac ima više od 150 učenika na odsjecima harmonika, klavir i gitara. 

Najmlađi učesnik večerašnjeg koncerta bio je petogodišnji Đorđe Perić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )