FOTO: null

Boš je uspio da napravi šoferšajbnu koja ne propušta sunčeve zrake, ali u isto vrijeme ne smanjuje vidljivost.

Tehnologija je moćna stvar. U svijetu automobilizma pogotovo, ekrani, senzori, sistemi automatske vožnje, navigacija i bezbjednosti sistemi su nešto što je odavno smišljeno i odavno se nalazi na tržištu.

Boš je ipak pronašao način da napravi revoluciju i osmislio način da blokira sunčeve zrake kako više ne bi zasljepljivali vozače. U pitanju je displej od tečnog kristala koji selektivno blokira sunčevu svjetlost i omogućava maksimalnu vidljivost. Boš to naziva "Virtuelni vizir".

Istraživanja su pokazala da se godišnje dogodi na hiljade saobraćajnih nesreća koje je prouzrokovala sunčeva svijetlost, pa je Boš pronašao način kako bi se to zaustavilo.

Virtuelni vizir je nešto više od LCD-a. Funkcioniše tako što se poveže sa vozačem preko monitoring sistema i uz pomoć vještačke inteligencije locira njegovo lice, prati sijenke i kontroliše koliko svijetlosti može da dođe do očiju vozača omogućivši neometanu vožnju.

Boš će ovaj virtuelni vizir prikazati na Međunarodnom sajmu elektronike CES u Las Vegasu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )