FOTO: null

Novinska agencija Republike Srpske "SRNA" užasnuta je optužbama predsjednika SDS-a Mladena Bosića - da se Srna "ponovo našla u ulozi saučesnika kriminalne hobotnice u Republici Srpskoj" - i traži od svih relevantnih domaćih i međunarodnih institucija i ud

Osim toga što ovaj bezočan politički pritisak vrši pred očima cjelokupne javnosti, tvrdnjama da se Srna "našla u ulozi saučesnika kriminalne hobotnice u Republici Srpskoj" Bosić kriminalcima proglašava i samim tim dovodi u opasnost cijeli jedan kolektiv i sve zaposlene u njemu, a pritiskom na urednike i novinare svjesno pokušava da utiče i na samu uređivačku politiku Agencije. 

Napominjemo da ovo nije prvi brutalan napad na Srnu od SDS-a, ali i drugih političkih partija, među kojima ćemo izdvojiti samo neke od posljednjih: tvrdnju SDS-a da Srna plasira "laži i tračeve", PDP-a da je Srna "dotakla dno novinarstva" i tvrdnju NDP-a da u Srni rade "medijske hijene koje se trude da narodu prodaju maglu", a sve to zbog vijesti ugledne ruske agencije "Sputnjik" koju je Srna samo prenijela, kao i hiljade drugih vijesti prije toga od desetine različitih medijskih kuća. 

Takođe, podsjećamo da je Srna tokom predizbornih kampanja 2012. i 2014. godine svakodnevno bila meta brutalnih političkih napada od pojedinaca iz pojedinih partija, posebno iz SDS-a, PDP-a i NDP-a, iako je krajnje profesionalno i svakodnevno pratila aktivnosti ovih stranaka. 

Ni tada, kao ni mnogo puta kasnije nismo reagovali na brojne pritiske i neistine iznesene na račun Agencije iz najbolje želje da se dodatno ne zaoštrava sukob na javnoj sceni Republike Srpske, koju su najviše zagadile upravo političke elite. 

S obzirom na to da se politički pritisci i brutalni medijski napadi, ne samo nastavljaju, nego i umnožavaju, prinuđeni smo da zaštitu zatražimo kod relevantnih domaćih i međunarodnih institucija i udruženja koji se bave zaštitom slobode medija, kao i kod nadležnih pravosudnih institucija. 

Srna, kao kičma medijskog tijela Republike Srpske, nastaviće da obavlja svoj posao profesionalno i odgovorno kao i do sada, a od svih političkih faktora u Republici Srpskoj i BiH očekujemo da svoj posao rade u korist svih građana i da im se političko djelovanje ne svodi na liječenje svojih političkih frustracija napadima na medije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )