FOTO: null

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas u Banjaluci da treba učiniti sve da se zaštite radnici “Bobar banke”, ali i depoziti građana, lokalnih zajednica i institucija.

“Pozivamo Vladu Republike Srpske da pronađe kupca, izvrši pripajanje ili sanaciju ‘Bobar banke’ pa makar i za jedan evro, jer bi najlošije bilo da se krene u proces likvidacije ove banke”, rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On tvrdi da su za probleme u “Bobar banci” najodgovorniji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, ministar finansija Zoran Tegeltija i direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavica Injac.

“Ovo je jedna u nizu afera u Republici Srpskoj. Završili smo proces prikupljanja potpisa narodnih poslanika i uputićemo zahtjev za održavanje posebne sjednice parlamenta Srpske na kojoj bi bilo riječi o ‘Bobar banci”, dodao je Borenović.

Govoreći o formiranju nove Vlade Republike Srpske, Borenović je rekao da će većina dosadašnjih ministara ostati na svojim funkcijama, što znači da “ne mogu rješavati postojeće probleme”.

Komentarišući set zaključaka o BiH koje je usvojio Savjet za spoljne poslove EU, Borenović je ocijenio da su pozitivni i da nema velikih zahtjeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )