FOTO: InfoBijeljina.com

U Doboju, Bijeljini i Prijedoru visina boravišne takse iznosi dvije marke, dok su Banja Luka i Trebinje proglašena turistička mjesta. Tako je visina boravišne takse u Banjaluci 2,5, a u Trebinju tri KM.

„Zakonom o boravišnoj taksi je visina boravišne takse utvrđa u rasponu od 0,5 KM do dvije KM, po svakom ostvarenom noćenju. Izuzetak predstavljaju jedinice lokalne samouprave koje su proglašena turistička mjesta, gdje je visina boravišne takse utvrđenaa u rasponu od 2,5 KM do tri KM“, rečeno je portalu InfoBijeljina u Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, tokom prvih pet mjeseci 2019. godine Republiku Srpsku je posjetilo 147.086 turista, koji su ostvarili 387 370 noćenja. 

„Ako ove podatke uporedimo sa podacima iz 2018. godine, vidimo da se broj dolazaka povećao za 1,4%, dok je broj ostvarenih noćenja povećan za 5,8%“, rekli su nam iz Turističke organizacije Republike Srpske.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )