FOTO: InfoBijeljina.com

Ekspertski tim beogradske konsultantske kuće "Alages" /Allages/ održao je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" predavanje o temi "Kako unaprijediti rad bolnice u uslovima kovida kroz uvođenje standarda i sistema menadžmenta u specifičnim uslovima", saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

LJekar Miloš Jelić govorio je o "Sistemima menadžmenta za kvalitet usluga i izvrsnosti", a doktor Severin Rakić je održao predavanje o temi "Sprečavanje i suzbijanje infekcija povezanih sa pružanjem usluga s ciljem unapređenja kvaliteta i sigurnosti usluga u bolnici", dok je ekonomista Tatjana Nešić govorila o "Zahtjevima za kvalitet i kompetentnost za medicinske laboratorije".

Cilj predavanja je da se menadžeri svih nivoa Bolnice "Sveti Vračevi" upoznaju o ključnim standardima i propisima u vrijeme pandemije koji će im, kako je rečeno na predavanju, služiti kao alat za proaktivno djelovanje u kriznim situacijama.

"U uslovima neizvjesnosti glavno je ovladati standardima i pronaći lidere koji mogu voditi bilo koju organizaciju kada su stvari neizvjesne", jedan je od
zaključaka predavanja.

Ocijenivši veoma značajnim dolazak stručnjaka iz ove oblasti, vršilac dužnosti direktora Bolnice Zlatko Maksimović istakao je da pandemiju kovida 19 ne vidi kao krizu.

"Vidim je kao priliku da se unaprijedi rad Bolnice i podigne na viši nivo na kojem ćemo, prije svih, biti spremna da odgovorimo izazovima savremenog doba", izjavio je Maksimović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )