FOTO: null

Bokseri Radnika u prvom kolu Regionalne lige u nedjelju gostuju u Valjevu, gdje će se sastati sa Lazarevcem.

- Mnogi će se sigurno začuditi što se meč održava u Valjevu, ali treba naglasiti da je ekipa našeg protivnika sastavljena od boksera iz dva kluba, Lazarevca i Metalca iz Valjeva. Ova dva kluba su zajednički ušla u projekat Regionalne lige, a isti je slučaj sa Novosađanima, jer njih zajednički predstavljaju borci iz Vojvodine i subotičkog Spartaka - naglasio je predsjednik Radnika Milenko Tomić.

Po njegovim riječima ovo udruživanje klubova će sigurno olakšati obezbjeđivanje finansija u premijernoj sezoni.

- Svjesni smo da će ovo takmičenje na godišnjem nivou naš klub stajati više od 100.000 maraka. Naš iznos je manji od iznosa banjalučke Slavije, jer u ovom trenutku imamo više domaćih boksera, a i geografski smo bliže većini rivala. Ipak, Banjalučanima i nama biće daleko teže finansijski izgurati prvu sezonu, nego Lazarevcu i Metalcu, odnosno Vojvodini i Spartaku. Međutim, nadam se da ćemo uspjeti osvjetlali obraz boksa Republike Srpske i BiH - nastavio je Tomić.

On ipak smatra da su Bijeljinci u mnogo boljem položaju od Slavije.

- Prošle godine smo nastupili u Prvoj ligi Srbije i na tim mečevima naši takmičari su stekli potrebno iskustvo, koje će im ove sezone biti od velike važnosti - dodao je Tomić.

Uzdanica Bijeljinaca biće kapiten ekipe Dašo Simeunović, koji će braniti boje Radnika u kategoriji preko 91 kilograma.

- Već na startu takmičenja bićemo na teškom ispitu, ali se nadam da se iz Valjeva možemo vratiti neporaženi, odnosno da možemo izvući bar bod. To bi nam bio i te kako veliki podstrek za meč drugog kola u kojem ćemo 25. marta ugostiti makedonski Pink Panter iz Štipa - rekao je Simeunović.

Proširenje

Predsjednik Radnika Milenko Tomić ubijeđen je da će Regionalna liga u boksu već sljedeće sezone biti daleko brojnija.

- Može se očekivati da nastupi još jedan klub iz Hrvatske, ali i da se priključe Crnogorci, možda i Slovenci. Najvažnije je da se u ovoj prvoj sezoni prikaže dobar boks, da mečevi budu posjećeni i to će sigurno privući mnogobrojne sponzore, a to bi olakšalo organizaciju ovog, za bokserske prilike, veoma skupog takmičenja - naglasio je Tomić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )