FOTO: unsplash.com

Umjesto da ističu vaše najbolje osobine, ove nijanse zapravo mogu da nas učine starijim.

Garderoba može da nam pomogne da izrazimo svoju ličnost, a odabir pravih boja može uveliko doprinijeti samopouzdanju. Međutim, stilisti kažu da pogrešne boje mogu imati suprotan efekat.
 
5 boje koje će učiniti da izgledamo starije

Previše crne i sive 

- Crna i siva se smatraju klasičnim bojama i treba da se nađu u našem ormaru, međutim, previše oslanjanja na ove nijanse može da nas učini vizuelno starijim - kaže Jenija Hernandez Fonseka, stilista, piše Best Life.
 
Smatra da prekomjerna upotreba crne i sive baca oštre sjenke oko lica i može da naglasi fine linije. Fonseka napominje da to ne znači da morate u potpunosti da izbacite ove osnovne boje iz svoje garderobe.
 
- Umjesto da izbjegavate ove boje u potpunosti, odlučite se za ublažavanje kontrasta kremastim bijelim šalom, bogatim gornjim dijelom ili nakitom dubokih tonova kako biste unijeli toplinu vašem tenu - preporučuje ona.
 
Pastelne nijanse

Fonseka upozorava da će nošenje nježnih pastelnih boja istaći promjene na koži i očima.
 
- Iako su lijepe i svježe, meke pastelne boje mogu učiniti da vaše oči izgledaju utonulo. Mogu da pojačaju hiperpigmentaciju, pa je najbolje da ih izbjegavate.
 
Neutralne bež nijanse
 
Neutralne boje mogu da daju sofisticiran i klasičan izgled vašoj garderobi, ali Fonseka kaže da mogu da učine tako što izgledate mračno i starije od pravih godina.
 
Svijetloroze

Ova živahna nijansa može baciti fluorescentni sjaj na vašu kožu, naglašavajući svako crvenilo ili nesavršenosti.
 
Nijanse ljubičaste

LJubičasta, kada je pravilno odabrana, može da odiše elegancijom i sofisticiranošću. Međutim, pogrešna nijansa može da baci neprijatne sjenke, ostavljajući vas umornim i bez sjaja. Izbjegavajte nijanse koje vašu kožu i usne pretvaraju u ljubičaste, privlačeći pažnju na nesavršenosti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )