FOTO: srpskainfo.com

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je danas u Beogradu da koncept socijalne pravde zagovara ideju da svi ljudi zaslužuju jednake uslove i mogućnosti, ne samo pred zakonom, nego u svim aspektima života, te da se na tom tragu nalaze i strateški ciljevi Vlade Srpske u oblasti socijalne politike.

Bogdanić je naveo da su ti ciljevi usmjereni ka razvoju, inovacijama, osiguranju socijalne sigurnosti stanovništva, socijalnoj inkluziji i prosperitetu, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

On je na konferenciji zemalja zapadnog Balkana pod nazivom “Inicijativa za socijalnu dimenziju EU integracija” istakao značaj okupljanja na polju socijalne zaštite, a uz podršku EU, jer otvara mogućnosti zajedničkih aktivnosti u narednom periodu i zajedničkog uvažavanja potrebe za unapređenjem socijalne zaštite i jačanjem kapaciteta lokalnih zajednica.

Bogdanić je zahvalio na dosadašnjoj podršci EU i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će se u narednom periodu akcenat podrške dati upravo sferi socijalne zaštite.

– Imajući u vidu činjenicu da je evropsko zakonodavstvo u oblasti socijalne politike usmjereno na kreiranje i održavanje jednakih mogućnosti za sve i jačanje socijalnog dijaloga, nužno je da uz međusobnu saradnju izgrađujemo društvo koje obezbjeđuje socijalnu sigurnost na svim nivoima. Zajedno, kao kreatori socijalnih politika, možemo i posjedujemo kapacitet i snagu da postavimo čvrste temelje u njenom razvoju i održivosti – naglasio je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, svako ko je na određeni način uključen u sistem socijalne zaštite ima mogućnost da direktno utiče na živote ljude, porodica i djece.

Konferenciju organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i njemačka nevladina organicije ASB /ASB – Arbeiter Samariter Bund/.

Na konferenciji, koja je okupila ministre zemalja regiona potpisana je zajednička deklaracija o unapređenju socijalne politike na zapadnom Balkanu.

Na konferenciji se razgovara o socijalnim politikama na putu evropskih integracija zapadnog Balkana, kao i borbi protiv socijalne isključenosti i diskriminacije, promovisanju socijalne pravde i zaštite, povećanju jednakosti između muškaraca i žena i podsticanju solidarnosti između generacija i zaštite prava djeteta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )