FOTO: null

„Bobar osiguranje“ Bijeljina pokušava VIII emisijom akcija prikupiti sedam miliona KM neophodnog kapitala.

Na osnovu odluke Skupštine akcionara raspisan je javni poziv za upis i uplatu običnih (redovnih) akcija javnom ponudom svim zainteresovanim investitorima, domaćim i stranim, pravnim i fizičkim licima.

Emituje se 70.000 običnih (redovnih) akcija, nominalne vrijednosti 100 KM po jednoj akciji, ukupne nominalne vrijednosti emisije u iznosu od 7.000.000 KM.

Akcije daju prava: pristupa pravnim aktima i drugim dokumentima i infromacijama Društva, pravo učešća u radu Skupštine akcionara, pravo glasa u Skupštini akcionara, pravo na isplatu dividende, pravo učešća u raspodjeli likvidacionog viška po likvidaciji Društva, a nakon isplate povjerilaca, pravo prečeg sticanja akcija iz novih emisija i zamjenjivih obveznica, pravo raspolaganja akcijama svih vrsta u skladu sa zakonom, te sva ostala prava utvrđena pozitivnim propisima.

Vlasnici akcija snosiće i rizik poslovanja Društva, srazmjerno visini sredstava uplaćenih po osnovu kupovine akcija. U javnom pozivu je navedeno da upis i uplata običnih (redovnih) akcija počinje u srijedu, 1. jula, a rok za korištenje prava preče kupovine je 15 dana od dana početka upisa i uplate.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )