FOTO: InfoBijeljina.com

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Tatjana Blagojević rekla je da će se Agencija boriti za veća budžetska sredstva, istakavši da ništa nije učinjeno kada je riječ o zahtjevima za povećanje podsticaja za razvoj malih i srednjih preduzeća.

„Što se tiče Agencije, mi ćemo se boriti za veća budžetska sredstva, kada je riječ o podsticajima za privredu. Prema mojim informacijama, u Nacrtu budžeta su samo relocirana sredstva. Prema zahtjevu Agencije za mala i srednja preduzeća, stavke koje su tražene, odnosno koje nisu utrošene, relocirane su na neke druge pozicije. Što se tiče zahtjeva za povećanje podsticaja za razvoj malih i srednjih preduzeća, nije ništa učinjeno po tom pitanju. S obzirom da smo imali najavu za povećanje svih pozicija za 5 posto, to nije učinjeno, već su ostale u istom iznosu, tako da  je i to jedna od primjedbi“, izjavila je Blagojevićka.

Ona je podsjetila da je iz budžeta za Agenciju izdvojeno oko 234 hiljade KM, te napomenula da su ta sredstva „probijena“ odlukama prethodnog direktora.

„Prije mog dolaska u Agenciju izvršeno je zapošljavanje dva nova radnika, tako da je budžet „premašen“ za više od 20.000 KM. Moram da napomenem da su sredstva mogla biti utrošena za podsticaje, a ne za ove namjene. Potrudiću se da to ispravim“, istakla je Blagojevićka, na današnjoj javnoj raspravi o Nacrtu rebalansa budžeta za 2019. godinu i Nacrtu budžeta Grada Bijeljina za 2020. godinu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )