FOTO: Nezavisne

Bjeloglavi sup Dobrila sa Uvca koja je pronađena u Turskoj početkom decembra prošle godine, vraća se danas u Srbiju, a tim povodom će na beogradskom aerodroma "Nikola Tesla" u 15.40 biti održana konferencija za medije.

"Iznemoglu i promrzlu, Dobrilu su 12. decembra 2018. pronašli turski vojnici u okolini grada Dijarbakira, a Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Turske ju je uputilo na oporavak nakon čega je puštena na slobodu", saopštila je turska ambasada u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, četiri mjeseca kasnije, kao rezultat sjajne međudržavne saradnje i zajedničke akcije državnih organa Turske i Srbije, turske ambasade, ornitologa, Specijalnog rezervata prirode "Uvac" i institucija koje se bave zaštitom prirode, kao i uz veliku pomoć Turske avio kompanije koja je obezbijedila besplatan prevoz od Urfe do Beograda, preko Istanbula, "bjeloglavi sup Dobrila se konačno vraća u domovinu".

Na konferenciji za medije govoriće srpski ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i turski ambasador u Beogradu Tanju Biglič.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )