FOTO: ekspres.net

Bivši policijski inspektori Srđan Radulović (34) iz Banjaluke i Ognjen Stijak (34) iz Kostajnice osuđeni su u ponovljenom postupku u Okružnom sudu na ukupno 14 godina i tri mjeseca zatvora zbog organizovanog šverca narkoticima i drugih krivičnih djela.

Raduloviću je izrečena  jedinstvena kazna od devet godina, a Stijaku od pet godina i tri mjeseca zatvora. Ovom presudom smanjene su im kazne u odnosu na prethodne procese. Kako im je u kazne uračunato i vrijeme koje su proveli u pritvoru od oktobra 2013. godine pa do aprila 2018. godine,  Stijak je skoro odležao kaznu. Presudom im je zabranjeno obavljanje policijskih poslova pet godina. Oba osuđena nalaze se na slobodi, a u petak nisu prisustvovali izricanju presude.

Radulović i Stijak su osuđeni jer su bili dio organizovane grupe koja je preprodavala drogu od 2011. do oktobra 2013. godine. U presudi se navodi da je prodajom rukovodio Radulović koji je angažovao dilera Gorana Bošnjaka da za njih preprodaje drogu.

Za potrebe zločinačkog udruženja optuženi su uzimali dio narkotika zaplijenjenih tokom policijskih akcija. U presudi stoji da su angažovali druga lica da za njih prodaju narkotike  te su tako  Damiru Čudiću i Vladimiru Kesiću davali da za njih prodaju marihuanu.

Navodi se da da je Bošnjak za inspektore prodao oko osam kilograma heroina i Raduloviću predao 100.000 KM. Kesić i Čudić prodali su 6,7 kilograma marihuane za 17.000 KM. Oni su drogu prodavali čak i kod Osnovne škole “Branko Ćopić” u Boriku. Novom presudom Radulović i Stijak oslobođeni su optužbi da su tjerali i tukli Aleksandra Ninkovića da za njih prodaje drogu.

Ranije je Radulović bio osuđen na 11 godina a Stijak  na pet godina i pet mjeseci zatvora, ali je tu presudu Vrhovnog suda RS ukinuo Ustavni sud BiH zbog povrede prava na pravično suđenje.

Saradnici
U Vrhovnom sudu RS ranije su osuđeni i policijski inspektori Dario Dabić na deset mjeseci i Gavrilo Šiniković na sedam mjeseci zatvora. Kazne su im izrečene zbog zloupotrebe policijskih ovlašćenja, premlaćivanja osumnjičenih, iznuđivanja iskaza, falsifikovanja službene isprave i povreda ljudskog dostojanstva. Zbog ovih djela inspektor Vladimir Marčeta je osuđen na uslovnu osudu od tri mjeseca. Bivši šef Odsjeka za droge u CJB Banjaluka Goran Mihajlica osuđen je na uslovnu kaznu od šest mjeseci, kao i inspektor Jovan Miljković samo na tri mjeseca zbog premlaćivanja privođenih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )