FOTO: null

BIJELJINA, Trgovinski lanac „Bingo“, koji je na kupio Fabriku sušenog povrća, začina i ljekovitog bilja „Semberka“ Janja u stečaju za 1,2 miliona KM, uplatio je novac, nakon čega je zaključen i ugovor o kupoprodaji fabrike, potvrdio je za poslovni portal

Marković kaže da su u međuvremenu obavljena i neka tehnička pitanja oko skidanja hipoteke.

„Nakon što je kupoprodajni ugovor ovjeren kod notara, uslijedilo je skidanje hipoteka u katastru i u Registru zaloga u Sarajevu. To su čisto tehnička i administrativna pitanja koja su neizbježna u ovakvim situacijama“, kaže Marković, ističući da kupac fabrike tuzlanski „Bingo“ ima ozbiljne namjere, ali i obavezu, da ponovo pokrene proizvodnju u ovoj fabrici.

On kaže da su u „Semberku“ već ušle ekipe inženjera i radnika koji treba da pripreme mašine za remont i da utvrde koje su mašine neophodne za stabilan rad fabrike.

Kupac se ugovorom obavezao da će zadržati djelatnost, zaposliti radnike i čak ići i na proširenje prerađivačkih kapaciteta, odnosno na organizovanje otkupa poljoprivrednih proizvoda na području Janje i Semberije.

Tanja Paunoski, koja je predstavljala „Bingo“ i na licitaciji u Janji, na pitanje o daljim koracima koji će biti preduzeti u vezi sa pokretanjem proizvodnje u „Semberki“, samo je kratko odgovorila da će javnost o tome biti obaviještena kada sve pripreme budu dovedene do kraja.

„Bingo“ je kupio „Semebrku“ na licitaciji održanoj 21. marta ove godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )