FOTO: null

,,Carevčevi dani,, održani su 21. put u čast jednog od najboljih violinista Vlastimira Pavlovića Carevca. Ove godine se navršava 120 godina od rođenja i 50 godina od smrti velikana srpske muzičke scene.

"Carevčevi dani" trajali su 4 dana i održali su se u  Velikom gradištu. Pretposlednjeg dana održano je takmičenje vokalnih solista na kome je nastupilo devet umetnika. Nakon jednoglasne odluke žirija za laureata pevačkog takmičenja proglašena je Milena Jovanović iz Leskovca, kojoj je pripala novčana nagrada. Drugoplasiran je Jovan Mihaljica, dok je treće mesto osvojila Marija Jović. Njima su takođe pripale novčane nagrade. Osim glavnih, na Festivalu su dodeljenje i specijalne nagrade. Mileni Jovanović je takodje osvojila nagradu muzičke produkcije RTS-a, dok je nagradu publika osvojila Milena Lazarević. 

Poslednjeg dana festivala nastupili su violinisti koji su se borlili za laurata svečanosti. U konkurenciji devet mladih talenata, laskavu titulu pobednika, statuetu Carevca, violinu Jana Nemčeka, novčanu nagradu i monografiju „Od zlata gudalo“ ponela je Biljana Petrović iz Bijeljine. Drugoplasirani su bili Duško Nikolić iz Šopića kod Lazarevca i Aleksandra Vasić iz Požarevca, dok su treće mesto delili Ivan Bošković iz Stračeva kod Petrovca na Mlavi i Andrija Janković iz Beograda. 

Specijalne nagrade otišle su u ruke Sofije Živić (najmlađi učesnik), Biljane Petrović (nagrada publike), Marija Ilić (najbolje izvedena pesma), Mladen Milovanović (najbolje izvedeno kolo), Vojislav Živić (najbolji scenski nastup).

Organizator i nosilac manifestacije je JU Kulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“. Generalni pokrovitelji su opština Veliko Gradište, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Muzička produkcija RTS-a i brojni donatori i sponzori. Medijski prijatelj i ovogodišnjih muzičkih svečanosti su „Večernje novosti“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )