FOTO: InfoBijeljina.com

Bijeljinsko preduzeće AD “Vodovod i kanalizacija” duguje dobovljačima više od 800 hiljada KM po raznim osnovama, saznaje InfoBijeljina.

Podatak o ukupnom dugu dobavljačima saopštilo je ovo preduzeće odgovarajući na odborničko pitanje Vase Arsenović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ od 1. jula ove godine. 

"Dug koji AD "Vodovod i kanalizacija" Bijeljina ima prema dobavaljačima, u trenutku  sačinjavanja ovog odgovora, iznosi ukupno 830.519,79 KM", navedeno je u odgovoru od 4. oktobra u koji je portal InfoBijeljina imao uvid.

No photo description available.

Odgovor je u pisanoj formi upućen gradskoj Skupštini odnosno sekretaru i osim iznosa ukupnog duga ne otkriva ništa drugo. Iz "Vodovoda i kanalizacije" nisu naveli kome su sve dužni, i prema kome je trenutni dug najveći.

Podaci iz prošle godine govore da je ovo akcionarsko društvo u 2018. godini dugovalo više od 500 hiljada KM samo za utrošenu elktričnu energiju. Neće to biti pitanje kojim će se baviti odbornici na sutrašnjoj 33. redovnoj  sjednici Skupštine grada jer je dnevnim redom predviđeno razmatranje Izvještaja o poslovanju AD "Komunalac" za 2018. godinu sa planom poslovanja za 2019. godinu kao i izvještaju o radu Dječijeg vrtića "Čika Jova Zamaj" za 2018/2019 godinu sa godišnjim programom rada za 2019/2020. godinu.

Podsjećamo pred obornicima su i dva važna dokumenta - rebalans budžeta za ovu i nacrt budžeta grada za narednu godinu.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )