FOTO: InfoBijeljina.com

Ljubo Savić iz semberskog sela Kovačići došao je na, za ovo područje, nesvakidašnju ideju, gradnje savremenog ribnjaka.

Ideja mu, kaže, nije bila strana. Godinama je u Austriji u koju je 1972. godine otišao kao osamnaestogodišnjak radio razne poslove u ugostiteljstvu i bio uspješan preduzetnik. 

Kapital stečen vrijednim radom riješio je uložiti u investiciju u rodnom kraju, u koji se vratio prije osam godina kada je i penzionisan.

Imanje na kome je odlučio oformiti ribnjak nikada nije bila plodna zemlja za uzgoj ratarskih i povrtlarskih kultura, ali se ovo, podzemnim vodama bogato tlo, pokazalo kao pogodno za Ljubinu ideju.

Ljubitelji sportskog ribolova danas su dragi gosti na Ljubinom imanju. Komercijalizaciju ove ideje ne želi, cilj je isključivo druženje sa prijateljima. 

Kovačići su, tvrdi Ljubo, "mirna oaza" i "pluća grada". Bogato šumom, ovo podmajevičko selo ima potencijal da bude pretvoreno u prirodni rezervat. Put je to od hiljadu koraka, a Ljubo je već napravio prvi. 

Uz pomoć cjelokupne društvene zajednice, sa malo ulaganja i podizanja svijesti, taj put bi se do konačnog cilja lako mogao zajednički preći.

Cijelu priču pogledajte na našem YouTube kanalu, u VIDEO prilogu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )