FOTO: null

Kruna srednjoškolskog obrazovanja za većinu tinejdžerki i tinejdžera je svečana maturska noć. Četvorogodišnje obrazovanje, mukotrpan rad i brojne nedaće s kojim se srednjoškolci susreću, nekako se zaborave upravo proslavom ove noć.

Tako je će i učenici završnih razreda Gimnazije “Filip Višnjić” u Bijeljini večeras proslaviti  maturu.

Proslava mature ove godine umjesto tradicionalnim okupljanjem ispred zgrade Opštine, zbog kiše, započela je ispred Centra za kulturu “Semberija”.

U razgovoru sa maturantima saznali smo da je većina maturantica sama izabrala haljinu, pripremala odgovarajuće cipele, šminku, frizuru i sve ostalo, a takva je bila  i naša sagovornica Jovana Lukić koja je prokomentarisala svoj stajling:

- "Sama sam birala koja će to biti haljina, jer, iskreno, mišljenje sam promijenila najmanje deset puta - da li će to biti duga ili kratka haljina i ostale sitnice koje su meni bile bitne. Za mene je, to moram kazati, definitivno proslava i kruna srednjoškolskog obrazovanja, jer sam vrijedno radila i borila se da dođem do te noći koja i obilježava kraj mog školovanja. Posljednjih mjesec dana matura mi je bila u prvom planu. Naravno sve sam to radila uz pomoć svoje sestre, najveće podrške i svojih drugarica", ističe ova maturantica.

Ni kiša nije omela raspoloženje maturanata da se nakon slikanja sa porodicom i prijateljima, svečano odjeveni i veseli, u pratnji svojih profesora prodefilovali užim centrom  grada, a podršku im je dao veliki broj okupljenih građana Bijeljine. 

Organizovanim prevozom autobusima maturanti su se uputili do Etno sela “Stanišići” gdje će produžiti nastavak druženja do u kasne večernje sate.

Pripremila: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )