FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini je počeo s radom novi atletski klub "ATLETIК" u kojem su angažovani atletski treneri, profesori fizičkog vaspitanja i sporta, koji će svojom stručnošću doprinijeti pravilnom razvoju djece i omladine.

Trčanje, bacanje koplja i kladiva, te skokovi samo su neke od atletskih disciplina koje će biti zastupljene u novooformljenom klubu. Saradnja je već ostvarena sa klubovima iz Brčkog i Zrenjanina kao i sa Atletskim savezom Srbije. U "Atletiku" će da trenira i nastupa višestruka prvakinja BiH i RS na 600 i 800 metara, Ema Кovač kojoj stručnjaci već sada predviđaju veliku karijeru.
 
- U posljednjih godinu dana bilo je mnogo nastupa, u Sarajevu u dvorani sam tračala sa svojim godištem na 60 metara ali to nije moja disciplina. Zauzela sam drugo mjesto. Na državnim prvenstvima sam osvojala prva mjesta , a prošle nedelje sam osvojila prvo mjesto na 600 metara za starije pionirke, djevojčice starije od mene dvije godine, i to takmičenje je bilo u Tuzli, kaže za InfoBijeljina Ema Kovač, prvakinja BiH i RS.
 
Lana Benović jedna od atletičarki u ovom klubu ističe da joj je naredni cilj sedmoboj.
 
- Moje discipline su 800 i 400 metara a od bacačkih disciplina mi se naviše svidjelo koplje, tu disciplinu treniram i u Novom Sadu. U trčanju sam trostruka prvakinja BiH i državna rekorderka na 600 metara, a želja mi je da se okušam i u sedmoboju, nastupajući za ovaj novi kjlub Atletik, kaže Lana Benović, članica AК ''Atletik'' Bijeljina.
 
Treneri ovog kluba su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će svojom stručnošću doprinijeti pravilnom razvoju djece i omladine. Atletika je kraljica sportova i konkurencija na stazama ali i u klubu je uvijek dobrodošla pa zato ovaj klub poziva zaintersovane da im se pridruže.
 
- Atletika u Bijeljini nije zastupljena na pravi način i mi želimo da to promijenimo. Da prezentujemo javnosti zašto je ona u suštini kraljica sportova. Drugi razlog zašto smo osnovali klub jeste rasipanje naših talenata koji nažalost odlaze u druge gradove da bi trenirali. Očekujemo u saradnji sa Gradskom upravom i republičkim organima da se izdvoje značajnija sredstva da bi se gradski stadion u Bijeljini uredio i za atletiku, odnosno po evropskim standardima. Da dobijemo tartan stazu i sve druge sadržaje potrebne atletici, odnosno treninzima i takmičenjima, kaže za InfoBijeljina Velibor Kovač, predsjednik AК "Atletik" Bijeljina
 
Sportske aktivnosti stvaraju radne navike i razvijaju motoričke sposobnosti , a cilj AK "Atletik" prevashodno je da mladi zavole atletiku.
 
I.B.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )