FOTO: null

Zelena pijaca, kojom gazduje bijeljinski AD ,,Komunalac", ovih dana prepuna je domaćim poljoprivrednim proizvodima.

- Mnogo nam je lakše od kada postoje uslovne rashladne vitrine. Lakše je i nama prodavcima, jer kupcima nudimo svježe proizvode, što je jako bitno, s obzirom da su u Semberiji visoke temperature tokom ljetnjih mjeseci, ističu prodavci za portal InfoBijeljina. 

U ponudi bijeljinske pijace redovno se mogu kupiti kvalitetni domaći mliječni proizvodi. 

Prodaju se raznorazni sirevi - mladi sir koji je trenutno šest konvertibilnih maraka, užički kajmak je po cijeni 13 maraka, domaća jaja, čija je cijena šest komada za jednu marku, a komad zarca je 2,5 konvertibilne marke. 

- Ranijih godina potražnja je bila daleko veća. U posljednjih godinu dana, naročito se osjeti slabija kupovna moć stanovništva. Nije kao ranijih godina, kriza se osjeti čak i ovdje na Zelenoj pijaci, kaže jedan od prodavaca

Pored toga, brojne su tezge na kojima možete naći raznovrsno voće i povrće. Sezonsko voće "preplavilo" je danas bijeljinsku pijacu.

Uprava ,,Komunalca" prošle godine odlučila je da se pijaca renovira, na zadovoljstvo zakupaca i kupaca, a tada su i nabavljene rashladne vitrine predvi|ene za čuvanje mliječnih proizvoda, jaja i tijesta, te popločane staze koje vode do rashladnih vitrina. 

Zelena pijaca raspolaže sa oko 300 pijačnih stolova, što čini dovoljan broj za sve one koji imaju potrebu da koriste usluge Zelene pijace.

- Na pijaci postoje 303 stola, a trenutno pod zakupom imamo 120 stolova, rekao je Danijel Perić za portal InfoBijeljina, rukovodilac Službe za organizaciju pijačnih usluga u bijeljinskom ,,Komunalcu".

- Provođenje pijačnog reda je obaveza svih zaposlenih, posebno radnika na radnom mjestu - redari pijace, a veliki doprinos u provođenju pijačnog reda pružaju nadležne inspekcijske službe i komunalni policajci, rekao je Perić, napominjući da Bijeljinska zelena pijaca postoji već 60 godina.  

Prema njegovim riječima, modernizacija i reforma pijaca neophodna je da bi one opstale u savremenim uslovima i da bi se sačuvala njihova tradicionalna uloga. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )