FOTO: null

Bijeljinka Marica Gajić (24) je košarkašica turskog Hataja, a ovih dana je u posjeti svojoj porodici.

Najuspješnija bh. košarkašica je iskoristila pauzu u turskom šampionatu, a dobri poznavaoci ovdašenje košarke ističu da Bijeljina već tri decenije nije imala takvu košarkašicu. Јoš od perioda kada je Dragana Јevtić sa tuzlanskim Јedinstvom bila prvak Evrope. Marica je karijeru počela u ekipi Budućnosti iz Bijeljine.

- Bilo je tu nekih djevojčica koje su trenirale, igrale smo regionalnu ligu. Ali kasnije kad sam prerasla taj uzrast ,nisam imala mogućnost da igram sa djevojkama, pa su me prebacili da igram sa muškom ekipom. S njima sam čak igrala i neku vojvođansku ligu - prisjeća se Marica svojih sportskih početaka.

Sa svega 15 godina odigrala je sezonu za pamćenje u dresu Banovića, a onda je provela nekoliko sezona u Sloveniji. Sjajne četiri godine u Celju, sa odličnom statiskom u postignutim poenima, asistencijama i skokovima otvorile su put prema Turskoj. Do sada je bila članica tri turska kluba. Posljednji je Hataj sa kojim je igrala Evroligu.

- Završile smo sezonu kao druge u turskom šampionatu, što je jako dobar rezultat. Ispale smo u polufinalu od Galatasarja. U Evropi smo prošle grupnu fazu - kaže Marica.

Uskoro je očekuju kvalifikacije sa bh. reprezentacijom. Neki već odavno njenu karijeru porede sa periodom košarkaške dominacije Razije Mujanović. Po uspjesima realno poređenje, a po svemu drugom košarkaškom Marica liči, kako neki drugi poznavaoci košarke kažu, na Anu Dabović.

- Prvu godinu u Turskoj pamtim po druženju sa Anom Dabović. Bila je tu i Saša Čađo u Mersinu - rekla je Marica.

Kaže da će kad-tad odigrati barem sezonu u Americi. Prije tri godine je draftovana od strane Vašington Mistiksa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )