FOTO: null

Zbog dotrajalih cijevi na glavnom vodu, Bijeljina bi mogla ostati bez centralnog grijanja. Toplana očekuje pomoć Grada. Za rekonstrukciju je potrebno izdvojiti pola miliona maraka, inače prijete nam hladni radijatori.

Toplovodnoj mreži dužine 250 metara potrebna je hitna rekonstrukcija, jer postoji rizik da dođe do kvara na magistralnom vodu u ulici Majora Dragutina Gavrilovića što bi veliki dio grada ostavilo bez grijanja.

"Mi smo pred početak sezone i na samom njenom početku otklonili 6 kvarova na toplovodnoj mreži. Svi ti radovi su bili na sekundarnom dijelu mreže pa su se i posljedice manje osjetile, odnosno mali broj korisnika ostao je bez grijanja" rekao je za rtv Slobomir, Radomir Marjanovic, direktor gradske toplane.

Svakog trenutka se može očekivati da dođe do kvara na dotrajaloj mreži a ako do njega dođe polovini grada od kanala Dašnice prijete hladni radijatori. Da li bi u tom slučaju građani ostali bez grijanja na dan, dva ili duže, to bi zavislio od same težine kvara.

"U narednom periodu trebalo bi planirati da se izvrši kompletna rekonstrukcija tog dijela mreže u ulici Majora Dragutina Gavrilovića. To jeste velika investicija ali ce se sigurno u narednom periodu morati uraditi", dodao je Marjanovic.

Grad je dužan da prema Zakonu o komunalnim djelatnostima obezbijedi građanima uredne komunalne usluge a grijanje spada u to pa se rekonstrukcija toplovodne mreže mora obezbijediti iz budžeta. U protivnom radijatori će ove zime ostati hladni, poručuju iz gradske toplane.

 

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )