FOTO: InfoBijeljina.com

Stanari bijeljinskih zgrada uglavnom poštuju kućni red, ali ga često krše korisnici "stana na dan", praveći buku u vrijeme kada to nije dozvoljeno, a povremeno se neodgovorno ponašaju i prema zajedničkim prostorijama, saznaje InfoBijeljina od stanara zgrada u kojima se takvi stanovi izdaju.

"Mi smo imali pogrešnu predstavu da te stanove iznajmljuju poslovni ljudi, turisti i porodice koje dolaze u goste, a oni izgleda služe da ih mlađi Semberci koriste za organizovanje žurki", kaže za InfoBijeljina stanar jedne od zgrada iz koje su kako kaže već morali intervenisati kod Komunalne policije.

On navodi da su se žalili na buku iz tog  stana pozivajući se na Odluku o kućnom redu koja predviđa da se od 22.00 časa do šest časova ujutro, te od 15.00 do 18.00 časova svi stanari moraju ponašati na način koji obezbjeđuje potpuni mir i tišinu u zgradi, a na oglasnoj tabli 24 sata ranije potrebno je najaviti posebne događaje i aktivnosti - proslave, glasnu muziku i drugo, kao i vršenje popravki koje prouzrokuju buku.

I pored najave takvi događaji se ne mogu organizovati u vrijeme predviđeno za dnevni i noćni odmor. Izuzetci ipak postoje priznaje naš sagovornik.

"Prošle godine smo imali specifično slavlje u ovoj zgradi i svi su dali saglasnost komšiji da proslavi kako valja, ali to je jednom u godini, ovo je skoro svake sedmice", kaže sagovornik InfoBijeljina.

U Komunalnoj policiji smo nezvanično saznali da su imali prijave zbog buke u stanovima koji se izdaju na dan, ali da su inače pritužbe na nepoštovanje kućnog reda rijetke. To praktično znači da stanari ništa ne bacaju sa prozora, balkona i terasa, ne istresaju posteljinu i odjeću kroz prozor, ne suše veš na balkonima okrenutim prema ulici, niti na njima pale roštilj.

Što se tiče provođenja drugih odredbi ove odluke o njima uglavnom brinu Zajednice etažnih vlasnika, mada broj od 230 registrovanih govori da je značajan broj onih koji nisu ispoštovali zakonsku obavezu.

Ni u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove nemaju precizne podatke.

"Teško je govoriti o tačnom broju zajednica etežnih vlasnika koji nisu registrovani, jer je etažnim vlasnicima omogućeno da za više ulaza formiraju jednu zajednicu ili za svaki ulaz posebnozajednicu etažnih vlasnika, a takođe je prisutan trend povećanja broja zgrada na području Grada Bijeljina, te se ne može precizirati broj zajednica koje nisu ispoštovale zakonsku obavezu registracije zajednice etažnih vlasnika", naveli su iz ovog Odjeljenja za InfoBijeljina
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )