FOTO: null

U klanici bijeljinskog preduzeća “Mesoprodukt” u stečaju trenutno realizuje veliki posao okoštavanja i pakovanja oko 3.400 tona junećeg mesa koje Mesna industrija “Posušje” izvozi u Tursku, potvrdio je za poslovni portal "Capital" Branko Krstić, direktor

Nakon što se pripremi za transport, meso se avionom sa banjalučkog aerodroma prevozi u Tursku. Zbog nemogućnosti korištenja drugih transportnih puteva, avionski prevoz, iako je puno skuplji od drumskog i morskog, pokazao se kao najefikasniji u ovom poslu.

Branko Krstić kaže da je početkom godine uspješno realizovan posao obrade i otpreme za Tursku oko 380 tona junećeg mesa posredstvom tuzlanske firme "Piemonte", koja je iznajmljivala klanicu u Bijeljini za uslužno klanje i obradu mesa, te da je Mesna industrija iz Posušja uspješno nastavila ovaj izvozni posao.

"Mesna industrija iz Posušja za sada kontinuirano isporučuje juneće meso u Tursku. Otkupna cijena se kreće od 4,50 do 4,90 KM po kilogramu žive vage, što je izuzetno povoljna cijena koja djeluje stimulativno i na domaće farmere i proizvođače mesa", ističe Krstić.

On kaže da je ovo preduzeće odranije obezbijedilo sertifikat Ministarstva poljoprivrede da može raditi uslužno klanje stoke za druga preduzeća. Godinama, međutim, nisu uspijevali obezbijediti bilo kakav posao.

Nakon što se tuzlansko preduzeće „Piemonte" krajem prošle godine zainteresovalo za iznajmljivanje klanice za potrebe prerade i izvoza mesa na tursko tržište, „Mesoprodukt" je uspio obezbijediti i turski sertifikat za klanje papkara i izvoz mesa na tursko tržište.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )