FOTO: InfoBijeljina.com

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić danas su pustili u rad savremeni sistem video-nadzora na području ovog grada koji čini 71 kamera, a za šta je izdvojeno 350.000 KM.

Lukač je ocijenio da je ovo značajan projekat za MUP Srpske i grad Doboj.

– Kamere su postavljene na 34 lokacije i mnogo će značiti u kontroli saobraćaja, otkrivanju prekršaja i krivičnih djela, kao i sprovođenju istraga – rekao je Lukač novinarima.

On je istakao da je ovo savremeni sistem koji ima mnogo mogućnosti.

– Grad Doboj je uložio najviše sredstava, a sistem je uspostavljen sa inženjerima MUP Srpske – dodao je Lukač.

On je podsjetio da je u više od 35 lokalnih zajednica u Srpskoj već uspostavljen sistem video-nadzora.

– Radimo na uspostavljanju sistema u gradu Banjaluka, gdje će biti postavljeno 300 kamera, ali i na uspostavljanju sistema u Bijeljini – kaže Lukač.

Jerinić je naglasio da je Doboj među prvim lokalnim zajednicama u Srpskoj koje su završile uspostavljanje video-nadzora, koji je do danas bio u probnom radu.

– Ovo nam garantuje veću bezbjednost, što je od nemjerljivog značaja za naš grad. Opredijeljenost Doboja i MUP-a Srpske jeste da budu riješena pitanja Policijske stanice dva i prostora za žandarmeriju, za šta će biti obezbijeđena sredstva – rekao je Jerinić.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da su postavljene tri vrste kamera koje su povezane sa informacionim sistemom MUP-a Srpske.

Puštanju u rad video-nadzora u dobojskoj Policijskoj upravi prisustvovao je i bivši gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )