FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - U bijeljinskoj bolnici "Sveti vračevi" danas je urađena prva operacija karotidnih arterija koju je izveo načelnik vaskularne hirurgije na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje Nenad Ilijevski.

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice Milica Lovrić rekla je novinarima da je ovo poseban dan za Bijeljinu i ovu ustanovu, koja "otvara vrata vaskularnoj hirurgiji".

"Pacijenti Semberije i cijele regije više neće imati potrebu da odlaze u neke druge centre za pomoć", rekla je Lovrićeva.

Direktor Instituta Milovan Bojić istakao je da je danas počeo ogroman i važan posao i da se na tome ne smije stati, te naglasio da je sreća da su Bijeljina i Beograd dovoljno blizu da mogu zajedno da se usavršavaju i napreduju na polju zdravstva.

"Danas je urađena prva operacija, ubrzo slijedi i druga, a uporedo i obuka ovdašnjih kadrova na Institutu", naveo je Bojić.

Načelnik vaskularne hirurgije Ilijevski rekao je da je danas operisan pacijent kome je prije nekoliko godina operisano srce i srčani mišić mu je zbog ranijih infarkta ozbiljno oštećen, a dosta je pothranjen i zbog toga veoma kompleksan za hirurško liječenje.

On je dodao da u bijeljinskoj bolnici mogu da se rade iste operacije kao i na Dedinju, te da je za to potreban mukotrpan rad, a da on vidi da za to postoji volja i želja.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske LJiljana Ivančević istakla je da je saradnja sa Institutom Dedinje od velikog značaja kako za bijeljinsku ustanovu, tako i za građane Semberije, ali i šireg područja.

Ističući kvalitet usluge Instituta sa Dedinja, ona je naglasila da je to ono čemu teži resorno ministarstvo Republike Srpske - unapređenju zdravstvenog sistema, kvaliteta i dostupnosti zdravstvenih usluga stanovništvu u Srpskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )