FOTO: null

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je za oktobar početak rada Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i veća izdvajanja iz gradskog budžeta za njihov smještaj u porodici.

U Dnevnom centru biće mjesta za 30 djece, rekao je danas Mićić u razgovoru sa predstavnicima Udruženja “Drugačiji svijet” koje okuplja članove porodica djece, mladih i odraslih sa autizmom.

“Da bi ovim porodicama olakšali probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju nastojaćemo da povećamo izdvajanja iz gradskog budžeta za smještaj u porodici”, dodao je Mićić.

Mićić je naveo da, bez obzira na svu ljubav koju ova djeca imaju, nije lako obezbijediti egzistenciju u uslovima kada jedan roditelj ne radi jer mora stalno da bude uz dijete.

“Vjerujemo da će podrška koju će dobijati od Dnevnog centra i veći iznos sredstava za smještaj u porodicama učiniti da ovoj djeci i njihovim porodicama brige budu smanjene”, poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Roditelji okupljeni u udruženju “Drugačijeg svijeta” izrazili su zadovoljstvo zbog pomoći i podrške Gradske uprave.

“Svaki roditelj se bori za svoje dijete koliko god može, a roditelji iz našeg Udruženja daju sve od sebe 24 časa dnevno, jer imaju djecu kojoj je potrebna cjelodnevna pažnja”, istakla je predsjednik Udruženja Kaća Blagić.

Ona je navela da je Udruženje “Drugačiji svijet” osnovano da bi roditelji djece sa posebnim potrebama pomagali jedni drugima, a rad Dnevnog centra i povećanje izdvajanja iz gradskog budžeta omogućiće im da lakše rješavaju probleme.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )