FOTO: InfoBijeljina

Direktor Biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ Vladimir Kuvalja i predstavnici Gradske uprave Bijeljina potpisali su danas ugovor o saradnji u organizovanju navedene trke, a Bijeljina će u aprilu biti jedan od domaćina osamnaestog po redu događaja koji svjedoči o povezanosti Srbije i Republike Srpske, te doprinosi promociji domaćeg biciklističkog sporta u Evropi i svijetu.

Kuvalja je rekao novinarima da će Biciklistička trka „Beograd-Banjaluka“ početi 17. aprila, kružnom trkom u Obrenovcu, da bi se biciklisti 18. aprila u podne uputili od Beograda ka Bijeljini, na putu dugačkom 140 kilometara.
 
- Ovo je 18. trka „Beograd-Banjaluka, a Bijeljina je njen domaćin 16. put. Biciklisti će u Bijeljinu stići 18. aprila oko 15.00 časova i voziće krugove po gradu koji su već postali simbol trke. Druga etapa se vozi iz Zvornika, preko Bratunca, Šekovića, do Vlasenice. Jedna od težih etapa, a možemo reći i najteža etapa ikada na trci, biće vožena od Višegrada, preko Rudog, Rogatice, Sokoca, Pala, do Jahorine. Posljednja etapa biće vožena od Doboja do Banjaluke – najavio je Kuvalja.

 
On je naglasio da će na ovogodišnjoj trci nastupiti 25 ekipa sa 175 takmičara, iz 31 zemlje.
 
- Ovo je dobra prilika i za biciklistu Đorđa Kupusovića iz Bijeljine, inače člana reprezentacije Republike Srpske, koja će po drugi put nastupiti na ovom takmičenju – dodao je Kuvalja.

 
Biciklista Đorđe Kupusović zahvalio je Gradskoj upravi na prijemu i reako da će se potruditi da grad u kojem je rođen i Republiku Srpsku predstavi u najboljem svjetlu.
 
- Pozivam sugrađane da prisustvuju dijelu trke u Bijeljini 18. aprila, da pozdrave bicikliste i uživaju u nesvakidašnjem sportskom događaju – naveo je Kupusović.

 
Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić istakao je da je Biciklistička trka „Beograd-Banjaluka“ jedna od najljepših prilika za predstavljanje veza istog naroda sa dvije strane Drine.
 
- Ova trka će biti ispraćena veoma dobro i medijski, dolaze nam ekipe iz cijelog svijeta, čak iz Filipina, tako da ćemo ljepote Bijeljine i cijele Republike Srpske moći da predstavimo širom planete, do krajnjih meridijana – naglasio je Ostojić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )