FOTO: null

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predstavnici 12 lokalnih zajednica potpisali su, 29. marta u Sarajevu, pisma namjera o saradnji sa UNDP-om, Аmbasadom Švajcarske i Švedskom razvojnom agencijom,

Od 63 jedinice lokalne samouprave (JLS) koje su se prijavile na javni poziv i predale aplikaciju, projektni odbor je potvrdio izbor 13 jedinica kao partnera u prvoj fazi projekta – Bijeljina, Brčko Distrikt, Gračanica, Gradačac, Gradiška, Ključ, Kotor Varoš, Laktaši, Petrovo, Sanski Most, Stari Grad Sarajevo, Tešanj, Žepče.

Cilj prve faze ovog projekta, čija vrijednost iznosi oko 14,3 miliona KM, je da podstakne veće učešće građana u odlučivanju na lokalnom nivou, pružanju kvalitetnijih komunalnih i socijalnih usluga i u sprovođenju razvojnih inicijativa na opštinskom, odnosno gradskom nivou. Projektom se predviđa revitalizacija mjesnih zajednica kao ključnog sredstva za postizanje ovih ciljeva.

Početkom 2017. godine biće izvršen izbor dodatnih sedam partnerskih lokalnih zajednica, a planirano je da realizacija projekta traje do sredine 2019. godine i uključi ukupno 120 mjesnih zajednica.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednička inicijativa Vlade Švajcarske i Vlade Švedske koju sprovodi UNDP u BiH,  u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština i gradova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )