FOTO: null

U Banjaluci je održan prvi polumaraton pod nazivom „M:tel city race Banjaluka 2015“. Za polumaraton je bilo prijavljeno više od 1.200 učesnika iz dvadesetak zemalja.

Prvo mjesto u kategoriji muškaraca osvojio je Mozes Komon iz Kenije sa vremenom 1:05:33, dok su drugo, odnosno treće mjesto osvojili takođe njegovi sunarodnici Henri Kemboi i Džejms Muria.U ženskoj konkurenciji pobjednica je Agneš Čebet iz Kenije sa vremenom 1:18.47, druga je bila Ana Subotić iz Srbije, dok je treće mjesto zauzela domaća atletičarka Lucija Kimani.

Trka je počela na Trgu Krajine i završila se nakon pretrčanih 21.0975 km na istom mjestu. Pored glavne  trke, održana je i trka zadovoljstva ,,Nektar Fun Run” na tri kilometra, na kojoj je učestvovalo preko 300 učesnika koji vole sport i rekreaciju.

Bijeljina je na ovoj trci imala svoje predstavnike. Polumaratonci tima ,,Bijeljina trči rekreativno“ njih trinaestoro, uspješno su istrčali ovu trku. Jedan od osnivača projekta ,,Bijeljina trči rekreativno“ Bojan Jovićević, rekao je da je ponosan na sve u timu i da je ovo veliki uspjeh kako za njega lično a tako i za tim u cijelini: ,,Mislim da činimo veliku stvar promovišući Bijeljinu na način na koji mi to radimo - učestvujući na ovim malo je reći posjećenim manifestacijama, a sve u svrhu promocije rekreativnog sporta u našem slučaju trčanja”. Svoj prvi polumaraton, upravo u Banjaluci istrčalo je čak osam naših sugrađanki: Bojka Vasić, Snježana Maksimović, Dragana Duvnjak, Andrea Marković, Željka Simić, Nevena Mitrović, Dragana Todorović i Milica Koprivica, dok su muški dio tima činili Ognjen Šakota, Milan Ivanišević, Goran Jošić, Dražen Karišik i Bojan Jovićević.

Polumaratonci tima ,,Bijeljina trči rekreativno“ sezonu nastavljaju u Novom Sadu u Nedjelju 24.5.učešćem na trci pod nazivom ,,FUN is RUN“. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )