FOTO: InfoBijeljina.com

Građane Bijeljine u najvećem gradskom naselju Ledinci od izgradnje kanalizacije ne more samo visoki računi za vodu nego i smrad u stanovima, za šta nadležni uskoro najavljuju rješenje.

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Miloš Pavlović rekao je Srni da je uzrok smrada septička jama iz udaljenijeg naselja GTC čije su fekalne vode uvedene u sistem kišne kanalizacije kod kružnog toka na Ledincima.

U Komunalnoj policiji kažu da su pritužbe građana zbog neprijatnih mirisa dobijali telefonom iz dijela grada u kome je već urađena kanalizacija i koje je na održavanje preuzelo preduzeće "Vodovod i kanalizacija".

Načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić rekao je Srni da su građane koji su se žalili uputili da se obrate nadležnom Stambeno komunalnom odjeljenju, koje može dati nalog preduzeću "Vodovod i kanalizacija" da vide šta se dešava.

Izvršni direktor Sektora za kanalizaciju u ovom gradskom preduzeću Darko Mitrić rekao je Srni da su zbog pritužbi građana na neprijatne mirise odradili rekonstukciju tog dijela kišne i fekalne kanalizacije, kao i podzemno snimanje te kišne i fekalne kanalizacije.

"Pratićemo sad stanje u narednom periodu i nadam se da više neće biti tih neprijatnih mirisa, s obzirom na to da smo uradili rekonstrukciju tog dijela kišne i fekalne kanalizacije prije tri mjeseca, dio i prije 15 dana, a podzemno snimanje nedavno", rekao je Mitrić.

Iz Direkcije za izgradnju i razvoj grada za narednu nedjelju najavljen je sastanak na kome će biti razmatran problem i uzroci pojave neprijatih mirisa.

Inženjer u Direkciji Aleksandar Pljevaljčić rekao je Srni da će u prostorijama preduzeća "Vodovod i kanalizacija" biti održan sastanak na kojem će učestvovati stručnjaci iz tehničke službe "Vodovoda i kanalizacije", Direkcije za izgradnju i razvoj grada i projektanti koji su učestvovali u ranijim fazama projektovanja kanalizacije.

"Na tom sastanku sagledaće se šta je problem, koji su uzroci pojave neprijatih mirisa i vjerujem naći adekvatno tehničko rješenje koje treba sporovesti u narednom periodu da ne bi više dolazilo do pojave neprijatnih mirisa", naveo je Pljevaljčić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )