FOTO: null

U gradu Bijeljina očekuju da će do kraja godine uspjeti ostvariti planirani budžet od 45.250.000 KM, a budžetski deficit iz 2012. godine od 6,7 miliona KM, smanjiti za dva do tri miliona KM.

„Nastavićemo sa štednjom, uprkos pozitivnom trendu punjenja budžeta, sa ciljem da što više smanjimo deficit iz 2012. godine. Konkretne skupštinske odluke i aktivnoste Gradske uprave da prikupimo više prihoda daju rezultate“, izjavio je za poslovni portal CAPITAL Milorad Sofrenić, načelnik Odjeljenja za finansije Bijeljine.

On podsjeća da je od prvog jula 2014. godine na snazi primjena novog koeficijenta za raspodjelu PDV-a, što je i doprinijelo da gradska kasa bude punija, a značajni budžetski prihodi evidentirani su i na stavkama naplate poreza na nepokretnosti, građevinska renta, administrativne i komunalne takse.

„Od naplate PDV-a očekujemo u 2015. godini dva miliona KM više nego što smo naplatili u 2014. godini. Za prvih šest mjeseci naplatili smo 1,3 miliona KM na ime poreza na nepokretnosti, a do kraja godine samo na ovoj stavci očekujemo prihod od 2,5 miliona KM“, kaže Sofrenić, ističući da je od planiranih dva miliona KM na ime građevinske rente za sedam mjeseci realizovano više ugovora koji omogućavaju dvostruko veći prihod od planiranog.

Sofrenić ističe da se vodi računa i o tome da se u potpunosti ispoštuje plan potrošnje budžetskih sredstava, te da će na jesen najvjerovatnije biti izvršen rebalans budžeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )