FOTO: null

U Bijeljini je danas počela podjela regresiranog goriva za proljećnju sjetvu za 2.828 poljoprivrednih proizvođača, rekao je novinarima načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić.

Prema njegovim riječima, sjetva u Semberiji koštaće ove godine 40 miliona KM, pri čemu je gorivo veoma velika stavka, a biće zasijano 28.000 hektara, najviše kukuruzom. 

Savić je najavio da će poljoprivrednici do kraja novembra moći da podižu regresirano gorivo na benzinskim pumpama kod 14 distributera u gradu, po cijeni koja je niža za 60 feninga. 

On je rekao da pravo na regresirano gorivo za proljećnu sjetvu nije ostvarilo 3.478 korisnika u Semberiji koji nisu prijavili način korišćenja zemljišta, ili imaju dug prema Robnim rezervama, kao ni poljoprivrednici koji obrađuju manje od jednog hektara. 

Vlada Republike Srpske izdvojila je sedam miliona maraka za regresirano gorivo kojim će biti stimulisana poljoprivredna proizvodnja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )