FOTO: null

Pet čamaca banjalučkog Rafting kluba ,,Kanjon,, učesnika rafting regate Banjaluka - Beograd, jutros je iz Bijeljine nastavilo put Savom prema Beogradu.

Uprkos lošim vremenskim uslovima, u prvih sedam dana regate pređena je planirana polovina puta, od ukupno 380 kilometra. Ako se putovanje bude odvijalo predviđenom dinamikom, u Beograd bi trebalo da stignu za šest dana. Sljedeće odmorište rafteri će imati u Sremskoj Mitrovici.

Cilj treće rafting regate Savom je povezivanje svih rafting klubova i ljubitelja rijeke u gradovima Srpske i Srbije uz rijeku Savu, ali i promocija turističkog potencijala Save. Planirano je da se danas pređe 54 kilometra, od Bijeljine do Sremske Mitrovice.

Osim veslača iz Banjaluke, regatu su podržala i dva novofrmirana rafting kluba iz Šamca i Bijeljine koji su u svojim gradovima obezbijedili prenoćište i odmor za učesnike regate.

Slobodan Pisarević, iz Kajak kanu kluba "Ušće" iz Šamca, kaže da je ovo način da se oduže svojim prijateljima iz Banjaluke  za ogromnu pomoć tokom prošlogodišnjih poplava.

- Sada imamo oko sedamdeset članova, a nadamo se da će nas do kraja godine i početkom sljedeće biti mnogo više. Planiramo da pokrenemo školu veslanja i školu plivanja. Bijeljina je u blizini dvije velike rijeke i treba da ima jedan kajak kanu rafting klub koji će se baviti sportovima na vodi - rekao je Velimir Zekić iz rafting kluba "Semberija".

Treća regata Banjaluka – Beograd trebalo bi da stigne na cilj osmog oktobra. Za narednu godinu planirano je povećanje broja čamaca na ovoj dionici, ali i povezivanje rafting klubova iz Slovenije i Hrvatske kako bi ova regata plovila kroz sve četiri države na rijeci Savi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )