FOTO: Nezavisne.com

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za muške i ženske kadetske rukometne reprezentacije Srbije i Republike Srpske koje će u ovom gradu odigrati dvije utakmice i istakao da će njihovo predstavljanje domaćoj publici uticati na popularizaciju rukometa.

"Zahvaljujući predsjedniku Rukometnog saveza Srpske i Rukometnom klubu Bijeljina možemo da uživamo u vrhunskoj igri kadetskih muških i ženskih reprezentacija Srbije i Republike Srpske", rekao je Mićić.

On je dodao da ovaj sportski događaj potvrđuje da je Bijeljina zaslužila titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu.

U znak zahvalnosti, Mićić je čelnicima rukometnih saveza uručio značke grada Bijeljina i istakao da je ovaj grad uvijek spreman za svaki vid podrške sportu, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

"Bijeljina godinama ulaže u sport procentualno najviše u Republici Srpskoj, imamo i najveći broj premijerligaša i cilj nam je da stvorimo najbolje moguće uslove za mlade sportiste", naveo je Mićić i pohvalio rad i uspjehe Rukometnog kluba Bijeljina.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umićević rekao je da je iznenađen brojem sportskih klubova koji djeluju u Bijeljini i čestitao titulu evropskog grada sporta za 2020. godinu, uz pohvale za vrhunsku organizaciju današnjih utakmica.

"Cilj Rukometnog saveza Republike Srpske je da naredne godine ima i seniorsku reprezentaciju, a danas smo sa kolegama iz Srbije razgovarali o ubrzanju procesa dobijanja pasoša za naše igrače koji žele da igraju kod njih", rekao je Umićević.

On je naveo da je mnogo mladih rukometaša otišlo iz Republike Srpske u Crnu Goru, Austriju ili Mađarsku, jer su dugo čekali na pasoš Srbije, ističući da to treba promijeniti.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine Slobodan Višekruna ocijenio je da je saradnja ovog saveza sa kolegama iz Republike Srpske izvanredna i da tri ekipe iz Srpske igraju u ligama Vojvodine.

"Ekipe `Bijeljine`, `Brčkog` i `Drine` igraju kod nas lige mlađih kategorija i mogu da kažem da su deca sa ovog prostora veoma talentovana. Pre nekoliko godina bio sam u delegaciji Rukometnog saveza Srbije kada smo potpisali ugovor o specijalnim paralelnim vezama i taj potencijal moramo da iskoristimo na obostrano zadovoljstvo", naveo je Višekruna.

Utakmice kadetskih rukometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije biće odigrane u Sportskoj sali u Račanskoj ulici sa početkom u 16.00 i 18.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )