FOTO: Srna

Gradsko pozorište "Semberija" u Bijeljini izvelo je sinoć premijerno predstavu "Sada nije juli" u režiji Stefana Gajića, po tekstu dramaturga iz Srbije Đorđa Kosića, u kojoj su se glumci najmlađeg pozorišta u Republici Srpskoj prvi put suočili sa postdramskim teatrom.

Gajić, apsolvent pozorišne i radio režije u Beogradu, rekao je novinarima da je zadovoljan bijeljinskom premijerom i načinom na koji su četvoro glumaca izvukli najbolje što su mogli, gradeći odnos sa publikom.

"U duhu predstave u kojoj odnosi i emocija, a ne samo tekst, grade priču, prenijeli smo poruku da ljubav jedina nema definiciju, ali ona jedina ima smisla", naveo je režiser i izrazio nadu da će ubuduće ponovo sarađivati sa istom glumačkom postavom.

Glumica Marija Novaković rekla je novinarima nakon premijere da u ovoj predstavi glumci ne igraju likove, nego tipove, uz puno igre sa samim tekstom, te da je prvi put radila u predstavi na ovaj način.

Novakovićeva, kao i glumac Mihailo Maksimović, očekuju da će predstava "Sada nije juli" imati festivalsku budućnost i da će igrati u regionu.

"Prvi put su se glumci našeg pozorišta suočili sa postdramskim teatrom i to je bio izuzetan izazov, jedno misliš, drugo govoriš, treće radiš u ovoj predstavi, ali dobro smo se snašli u ovom velikom zadatku i reditelj je izvukao najbolje iz glumaca, što je publika potvrdila aplauzom", ocijenio je Maksimović.

Zbog epidemioloških mjera, predstava je bila zatvorenog tipa, uz prisustvo novinara, u sali Centra za kulturu.

Gradsko pozorište "Semberija" Bijeljina najmlađe je profesionalno pozorište u Republici Srpskoj koje je počelo sa radom 2019. godine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )